Overzicht en Wedstrijdverslag waterpolo

Eindelijk weer het water in!

Na anderhalf jaar geen wedstrijden te hebben gespeeld was het 18 september dan eindelijk weer zover. De eerste waterpolowedstrijd van het seizoen 2021 – 2022 voor OZC’57 werd gespeeld tegen SWNZ (SG) H2 in zwembad Den Donk. We hoefden dus niet ver en mochten met een thuiswedstrijd aan het seizoen beginnen.

Aan de keeper van de tegenstander was te merken dat er nog het nodige wedstrijdritme ontbrak. In het eerste partijtje wierp hij de bal tot twee keer toe niet naar zijn eigen medespelers maar bij Bob en Maus in handen, waarna zij met een goed gemikt schot op koele wijze deze fout afstraften. Gestaag hebben we vervolgens de voorsprong uitgebouwd naar een 14 – 7 overwinning voor OZC’57!

Een week later stond op zondag 26 september de wedstrijd tegen PSV Waterpolo H6 op het programma. De wedstrijd werd gespeeld in het overweldigende zwemstadion De Tongelreep in Eindhoven. Daar waar de grote internationale wedstrijden worden gespeeld mochten ook wij voor de grote tribunes onze wedstrijd spelen. Door een goede verdediging en snelle uitbraken werd ook hier een overwinning geboekt, 4 – 7. Tevreden zijn we vanuit Eindhoven weer naar huis gegaan.

Op 2 oktober stond vervolgens de wedstrijd tegen Arethusa H4 op het programma in Oss. Helaas werd al snel duidelijk dat de afgereisde ploeg niet helemaal opgewassen was tegen de jonge ploeg van de tegenstander. Gelukkig wist Willem nog twee doelpunten te scoren om de altijd vervelende nul van het scorebord te halen, maar een roemloze 9 – 2 nederlaag was uiteindelijk het resultaat.