Recreatief

Binnen de afdeling recreatief hebben we verschillende onderdelen, onderdelen voor kinderen, maar ook voor volwassenen.

We beginnen bij de jongste:

Plonspret: 

“Spetterpret voor de allerkleinste met hun ouders” 

Zelfs de allerkleinste kinderen kunnen samen met hun papa of mama bij ons komen zwemmen. Plonspret is bedoeld voor kinderen van 1 tot 5 jaar. Het belangrijkste doel van plonspret is dat de kinderen plezier ervaren in het water. Dit wordt bereikt door het zingen van liedjes, het doen van spelletjes en het aanbieden van oefeningen met verschillende materialen. Hierdoor worden de kinderen watervrij gemaakt.  

De lessen plonspret worden gegeven op woensdagavond van 18.15 tot 18.45 uur en van 18.50 tot 19.20 uur. 

Het sterrenplan: 

“Op een speelse manier, alle onderdelen van de zwemsport leren kennen.” 

Heb jij je Zwem-ABC gehaald en wil je wel blijven zwemmen? Ben jij een echte waterrat, maar weet je nog niet zo goed welke zwemsport het beste bij je past? Of vind je alle zwemsporten leuk, en wil je nog even niet kiezen? Dan is het Sterrenplan echt iets voor jou!Het sterrenplan bestaat uit een circuit vorm waarin de verschillende onderdelen die we binnen de vereniging aanbieden aan geboden worden. Hierbij kunt u denken aan het survival zwemmen, snorkelen, minipolo en het wedstrijdzwemmen. Per jaar worden een vijftal toetsen afgenomen om de vorderingen te peilen. Aan het einde van het seizoen komt hier een advies uit van de zwemtrainers bij welke afdeling uw kind het beste past. Na afloop van iedere toets krijgt men een certificaat en een sticker voor op de sterrenplan-poster.

Het sterrenplan duurt één seizoen en wordt gegeven op woensdagavond van 18.45 tot 19.30 uur.

C-sterdiploma: 

“De opstap naar het zwemvaardigheid-diploma.” 

Binnen het C-ster onderdeel staat het verbeteren van de zwemslagen centraal.Het C-ster diploma kan gezien worden als een voorbereiding op de diverse diplomaonderdelen zoals het zwemvaardigheids-diploma, snorkelen en survival.

Deze lessen worden gegeven op maandag van 18.15 tot 19.00 uur  en op woensdag van 18.00 tot 18.45 uur. ( U kiest voor één bepaalde dag en tijd)

Nadat het C-ster diploma is behaald kan verder gegaan worden met het behalen van de volgende diploma’s:

Zwemvaardigheid 1, 2 en 3: 

“Hier wordt je echt zwemveilig.” 

Bij het onderdeel zwemvaardigheid staat het technisch verbeteren van de slagen centraal. Verder leert men ook nieuwe slagen en vaardigheden, dan kun je bijvoorbeeld denken aan de vlinderslag en bv. keerpunten maken. Ook zitten er in deze lessen kleine stukjes van de andere onderdelen verwerkt. Wie het Zwem-ABC of het C-ster diploma heeft behaald, heeft het predikaat zwemveilig. Maar je kunt de zwemvaardigheid nog verder vergroten met de zwemvaardigheidsdiploma’s 1, 2 en 3.

Deze lessen worden gegeven op maandag van 18.15 tot 19.00 uur en op woensdag van 18.00 tot 18.45 uur en van 19.45 tot 20.30. ( U kiest voor één bepaalde dag en tijd)

*(Zowel bij het C-ster diploma als het zwemvaardigheids-diploma zwemt men de eerst zwemdag van de maand met kleding)

Snorkelen: 

“Het begin van de duikmeester.” 

Tijdens deze lessen worden de beginselen van het snorkelen aangeleerd, zodat men allerlei trucjes onder water kan uithalen. Wie geïnteresseerd is in de wereld onder water heeft een leuke basis met het zwemvaardigheids-diploma snorkelen. Er zijn 3 diploma’s met snorkelen te behalen. Je doet per diploma examen. Om snorkelen 1, 2 of 3 te behalen, moet je het zwem-ABC of het C-ster diploma hebben.

Snorkelen wordt gegeven op woensdagavond van 18.45 tot 19.30.

Survival:

“Red jezelf en je vriendje.” 

Bij het zwemvaardigheids-diploma survival leer je hoe je jezelf kunt redden als je onverwachts in het water terecht komt. En je leert ook wat je absoluut niet moet doen als een vriendje in nood is. Alle onderdelen worden gekleed uitgevoerd. Dat is erg zwaar, maar als je iemand ziet verdrinken heb je ook niet de tijd om alles uit te trekken. Daarom oefenen wij dus met de kleren aan!
Ook bij survival zijn 3 diploma’s te behalen, en moet je het zwem-ABC of het C-ster diploma in je bezit hebben om aan de lessen deel te nemen .

Survival wordt gegeven op woensdagavond van 18.00 tot 18.45. 

Trimzwemmen: 

“Goed voor de conditite, zodat u zich weer fit en lenig voelt” 

Deze afdeling is voor de jeugd vanaf 16 jaar en voor volwassenen. In deze afdeling bieden we twee onderdelen aan:

Conditietraining:Bij de conditietraining wordt onder begeleiding van een trainer gewerkt aan uw uithoudingsvermogen waardoor uw conditie verbeterd. Ook is het mogelijk om tijdens deze lessen andere zwemslagen te leren.

Aquajoggen: Lekker bewegen in het water. Het aquajoggen is goed voor het trainen van de spieren en voor uw uithoudingsvermogen. Voor het trimzwemmen bestaat de mogelijk om twee keer in de week te trainen.

De conditietrainingen worden op maandag van 19.45 tot 20.15 uur en op woensdagavond van 20.15 tot 21.00 uur gegeven. Op woensdagavond van 20.15 tot 21.00 wordt tevens het aquajoggen aangeboden.